Sólymos Tamás Géza

(1954-)
Solymos Tamás Géza a 90-es évek elejétõl állít ki rendszeresen. Képei állandó kiállítás keretében a Bakonyban, Döbröntén és Ausztriában (Bécsben, Grazban és Linzben) láthatók. Pályáját 1978-ban a Pannónia Filmstúdióban rajzolóként kezdte.
Az animációs film, a reklámfilm, a plakáttervezés területén szerzett tapasztalatai a tömör művészi képi megfogalmazásra ösztönözték. A gondolati sűrítés lehetőségét keresve először a nonfiguratív festészet felé fordult, amiben jelentős szerepet játszottak a budapesti Moholy Stúdióban eltöltött évek.
Solymos Tamás Géza a „Homage Szentendre” című kiállításán a szeretett város részleges „festmény-dokumentációjára” vállalkozott. A város ódon hangulatát fürkészve, eufemisztikus törekvéssel keresi a maradandót Szentendre atmoszférájában.

Képeivel tudatosítani igyekszik önmaga és közvetve a városi polgárok számára is annak az élettérnek az értékeit, melyek a szentendrei mindennapokban körülveszik, melyeket évszázadok során a város lakói a szó szellemi és fizikai értelmében is maguk teremtettek, örömteli képi tisztelgés a városban keresett és megtalált festői illúziók szellemében: „Homage Szentendre”.
Kiállításai Szentendrén:2008, Polgármesteri Galéria, 2008, Új Művész Étterem