Maholányi Gabriella

Ars poetica
Szerelem volt első találkozásra, egyből magával ragadott. Amikor az ember a kezébe veszi az agyagot, úgy érzi, hogy valamilyen ősi tudásban osztozik, és elementáris erővel elkezd benne működni valami nála sokkal hatalmasabb, ami rajta keresztül kifejezésre jut. Legalábbis én így érzem. Szeretek az emberi formából kiindulni, egyalakos és többalakos kapcsolódásokat kifejező szobrokat készítek, de szeretek madarakat, halakat és más állatokat is megformázni. Ezenkívül hatással van munkámra ez az elképesztő város, Szentendre, ahol születtem, és aminek minden szeglete mélyen belémivódott. Elsősorban az egyszerű formák vonzanak. Számomra ebben ragadható meg az az egység és harmónia, amit tárgyaimmal elérni igyekszem.
Az első találkozás 2003-ban történt. 2005-től Mikerámia néven együtt dolgozom Illés Lászlóval. Rengeteg féle funkcionális kerámiát készítünk együtt,

az egyedi kerámia mosdótálaktól kezdve az órákon át az ékszerekig. A 2006-ban megalakult Szentendrei Keramikusok Egyesületének tagjaként munkáimmal rendszeresen részt veszek az egyesület kiállításain.