H.N.MIRA Halmosi Mária

festő
(1945. február 18 – 2008. július 12.)

Szentendrén élt, alkotott.
Életünket körülöleli az élet előtti és utáni világ. Az anyagban létezve lehetővé teszi, hogy lássuk, ami egónk röpke létét biztosítja: a napot, holdat csillagokat, füvet fát és virágokat, színeket, illatokat, bogarakat, embereket, állatokat. Fontos érzéseinket: sok szerelmet, szeretetet, gyűlöletet, haragot, magunkkal hoztuk s magunkkal visszük. Ha sikerül letenni negatív érzéseink nehéz batyuját, kijutunk a fénybe, létünk az anyagban s azon túl is könnyűvé és boldoggá válik. A festészet is segíthet ebben.
N. M. Mirát (Halmosi Mária) nem minősítik és nem hitelesítik sem művészettörténészek, sem jelentős és jelentéktelen egyéni vagy csoportos kiállítások, díjak és ösztöndíjak, szimpoziumok, művésztelepek, művek köz- és magángyűjteményekben, közösségi és/vagy magán megrendelésre készült alkotások, minél részletesebb bibliográfiák és publikációk.

Nem segíthetünk abban, hogy felsoroljuk hol szerepelt /nem szerepelt/, és hogy ki mit írt róla /nem írtak róla/. nem azt látjuk amit látni vélünk, de/és amit tudni vélünk, hogy egy változó csillag volt, aki a földön és nem az égen ragyogott 1945. február 18. és 2008. július 12. között. Őt láttuk, vagy a fényét?