Bihon Győző

A művész az érzelmek sűrítésének lehető legvégső összegzése jellemzi.
A Valóság tisztán értelmi tény és ahhoz, hogy ezt kifejezhesse nincs arra szüksége hogy a látható virtuális világra, a vizuális megtapasztalásra támaszkodjon, elég jelezni azt a folyamatot, ahogy az értelem bensőjéből előjön, megjelenítésre kerül az erkölcsi, intellektuális érzelmi és társadalmi világ szövevényes komplex halmaza.

” hála a művészetnek ahelyett, hogy egyetlen világot mutat be szemünk előtt látjuk hogy miként sokszorozódik meg és ahány tehetséges eredeti művész annyi világképe áll előttünk”
Így szól hozzánk Proust és ezt testesíti meg Bihon Győző is, aki felfedez számunkra egy új világot amely fájóan igaz, és amely valóságot a mi valóságmegismerő kedvünkre teszi mert jól tudja, hogy erre mindennél nagyobb szükségünk van, hiszen ki-ki az egyéni individuális bezártságából a fájó tapasztalatokból csak így tud kiutat találni.

Angioletta Masiero
Művészettörténész

Bihon Győző
1959.-ben születet Nyíregyházán.
1989 óta tagja a Magyar Alkotóművészek országos Egyesületének, Fiatal Művészek Társaságának 2008 óta a Magyar Festők Társaságának
Tanulmányokat folytatott a következő felsőfokú intézményekben:
1979-1983,  Bessenyei György Tanárképző Főiskola
1983-1987, Magyar Képzőművészeti Főiskola
1988.Akademie für Andgewandte Kunst in Wien

Bihon Győző érdeklődése az ezredforduló táján a tájképfestészet felé fordult, madártávlatból
esetleg még sokkal magasabból festi képeit. Munkáin fellelhető egy fajta belső táj megfogalmazása. Kompozícióin gyakran felfedezhetjük az aranymetszés szabályt.
Képei megtalálhatóak magyarországi és külföldi gyűjteményekben.